Euroltherm B

Euroltherm ETX

Euroltherm N

Euroltherm N is een synthetisch warmteoverdrachtsolie, die toepasbaar is in een breed temperatuursbereik van �50 tot 300 �C.

Art nr
E124840
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Euroltherm N - 60L
€ 836,62 € 691,42
Euroltherm N - 210L
€ 2.895,22 € 2.392,74

Productbeschrijving


Euroltherm N is een synthetisch warmteoverdrachtsolie, die toepasbaar is in een breed temperatuursbereik van �50 tot 300 �C. Een ideale werktemperatuur ligt tussen de 150 en 300 �C, waarbij de verliezen door verdamping minimaal zijn, hetgeen een bijkomend economisch en veiligheidsvoordeel geeft. Overschakeling van minerale olien naar deze olie geeft geen problemen.


Euroltherm N is samengesteld uit hoogkokende, gealkyleerde aromatische koolwaterstoffen, die pas bij 335 �C beginnen te koken. Bij kamertemperatuur is de viscositeit laag. Door speciale additieven wordt roest en corrosie voorkomen en worden afdichtingen niet aangetast.


Euroltherm N stolt pas bij �60 �C en is zo goed als reukloos. Door de uitermate goede warmtebestendigheid worden afzettingen voorkomen, ook bij hoge bedrijfstemperaturen en contact met omgevingslucht. Door de lage viscositeit (400 cSt bij -10�C) is deze olie uitermate goed verpompbaar, ook bij lage temperaturen.


Euroltherm N kan voor indirecte warmteoverdracht worden ingezet in gesloten installaties, zoals in de chemische industrie, textiel-, rubber- en levensmiddelenindustrie. Binnen haar brede temperatuursbereik (van ca. �50 tot 300 �C) kan Eurol®Therm N in speciaal ingerichte installaties uiteraard ook voor koeltoepassingen (bv afvoer van proceswarmte) ingezet worden.


Performance:


Let op:


De maximale filmtemperatuur (330 �C) mag op geen enkele plaats overschreden worden in verband met het koken van de makkelijkst kokende componenten.


In open systemen of in situaties waar ontstekingsbronnen zijn wordt een maximale temperatuur van 180 �C voorgeschreven

Meer informatie
Merken Eurol
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Euroltherm N
Uw waardering