Euroltherm N

Euroltherm B

Euroltherm B is een warmteoverdrachts- olie bestaande uit speciaal geraffineerde paraffinische basisoliën, die toepasbaar is in een breed temperatuursbereik van �10 tot 315 �C.

Art nr
E124839
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Euroltherm B - 60L
€ 755,85 € 624,67
Euroltherm B - 210L
€ 2.612,56 € 2.159,14

Productbeschrijving


Euroltherm B is een warmteoverdrachts- olie bestaande uit speciaal geraffineerde paraffinische basisoliën, die toepasbaar is in een breed temperatuursbereik van �10 tot 315 �C. Euroltherm B is ontwikkeld voor gesloten circulatiesystemen met expansietanks.


Euroltherm B heeft een uitmuntende thermische en oxidatieve stabiliteit, waardoor het gedurende lange tijd bij bulktemperaturen tot 315 �C (en filmtemperaturen tot 335 �C) toegepast kan worden, waarbij koolafzettingen tot een minimum worden beperkt.


De lage dampspanning van deze olie impliceert een lage vluchtigheid, waardoor de systeemdruk laag kan blijven.


Euroltherm B heeft een lage viscositeit en een hoge warmtegeleidingscoëfficient waardoor er een maximale warmteoverdracht plaatsvindt, zodat pompen, kleppen en verwarmingsspiralen klein gedimensioneerd hoeven te worden. Euroltherm B biedt afdoende bescherming tegen roest en corrosie en bevat additieven die het schuimgedrag minimaliseren. Afdichtingen worden niet aangetast door deze olie.


Euroltherm B kan voor indirecte warmte- overdracht worden ingezet in gesloten installaties, zoals in de chemische industrie, textiel-, en rubberindustrie.


Euroltherm B mag niet vermengd worden met warmteoverdrachtsoliën op basis van synthetische aromatische alkylaten, i.v.m. bezinking van vervuiling.


Performance:


DIN 51522-Q


Let op:


De maximale filmtemperatuur (335 �C) mag op geen enkele plaats overschreden worden in verband met het koken van de makkelijkst kokende componenten.


In open systemen of in situaties waar ontstekingsbronnen zijn wordt een maximale temperatuur van 220 �C voorgeschreven

Meer informatie
Merken Eurol
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Euroltherm B
Uw waardering